Valpartij hindert Ketellapper in Tilburg

regio • Voor marathonschaatsteam Stehmann was het na twee teleurstellende wedstrijden zaak om het een en ander recht te zetten tijdens de thuiswedstrijd in Tilburg. Lange tijd leek dat te lukken, maar Anton Ketellapper werd gehinderd door een valpartij.

Vanaf het prille begin was het direct een 'harde' wedstrijd. De snelheid lag erg hoog en er waren weinig rustmomenten. Het peloton reed daardoor continu op een lang lint. Anton Ketellapper reed een sterke wedstrijd en meldde zich een aantal keren in een kopgroep. Een plaats in de top-vijf leek zeker. Helaas kwam Ketellapper in het gedrang van de sprinttreinen en kon hij net staande blijven na een valpartij recht voor zijn neus. Hij eindigde uiteindelijk als veertigste.

Arjen van der Kieft en Roel van der Stelt wisten zich sterk te handhaven in de wedstrijd. Hugo Heijnen en Robbert Mekelenkamp hadden een iets mindere dag. Ondanks de zware koers heeft Team Stehmann de wedstrijd in zijn geheel uitgereden, maar dat leidde dit keer niet tot een topnotering.