• Burgemeester Van Kooten maakte de winnaar bekend.
• Burgemeester Van Kooten maakte de winnaar bekend. Foto: aangeleverd

Mieke is de Hedelnaar van 't Jaar

hedel • Mieke van Helvoirt-van der Schoot is de nieuwe Hedelnaar van 't Jaar. Zij volgt Sije van Malsen op, die de titel vorig jaar behaalde.

'Mieke van de dokter', zoals iedereen in Hedel haar kent, is volgend jaar veertig jaar werkzaam bij de huisartsenpraktijk in Hedel. Daarnaast doet zij vrijwilligerswerk bij onder andere tennisvereniging De Winkels, was ze vroeger actief in het kerkelijk leven en is ze al 35 jaar lid van de Bossche toneelvereniging Rederijkerskamer Moyses Bosch.

Burgemeester Henny van Kooten maakte de winnaar zaterdagavond in het bomvolle dorpshuis bekend, tijdens het grote feest dat altijd wordt gehouden voorafgaand aan de Paardenmarkt. De twee andere genomineerden waren Jos de Grouw en Lin-Si van Markestijn. Lin-Si kon niet aanwezig zijn, omdat ze moest optreden bij het turngala in Leek. Goede vriendin Fleur de Haan stond namens haar op het podium.

De nieuwe Hedelnaar van 't Jaar bedankte op ludieke wijze. "Nu ben ik de Hillary van Hedel is de Jos de Trump", sprak ze. Mieke heeft een moeilijk jaar achter de rug. Een jaar geleden hoorde ze dat ze kanker had met uitzaaiingen. Nu gaat het boven verwachting goed met haar.

Alle genomineerden ontvingen een oorkonde. Mieke kreeg daarnaast een boodschappenkar van Hoogvliet ter waarde van 100 euro en van de Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) een bedrag van 300 euro, dat zij mag besteden voor een goed doel naar eigen keuze.

De moeder van Mieke, Marie van der Schoot, werd precies tien jaar geleden ook benoemd tot Hedelnaar van 't Jaar.