• Het concert is ter herinnering aan Falco Vegelin.
• Het concert is ter herinnering aan Falco Vegelin.

'Herinneringsconcert' De Volharding

kerkwijk • Fanfare De Volharding houdt zaterdag 19 november een herinneringsconcert aan hun overleden dirigent Falco Vegelin. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Falco overleed tijdens de Hercules ramp in Eindhoven.

Falco is op 19-jarige leeftijd dirigent geworden bij De Volharding. Dit was nog heel jong, maar hij had zo'n uitstraling en talent dat hij deze verantwoordelijkheid heel goed kon dragen. In de korte periode (3 jaar) dat hij dirigent is geweest heeft hij heel veel jeugdleden getrokken, zelfs zoveel dat er op een gegeven moment een stop moest worden gezet. Falco was de eerste dirigent die met een opstaporkest is begonnen bij De Volharding.

Het herinneringsconcert wordt geopend door fanfare St. Caecilia uit Ammerzoden onder leiding van Gert Jan Rongen. Na de pauze speelt De Volharding onder leiding van Wim Baijense. De Volharding heeft veel mooie vrolijke momenten gedeeld met Falco en dat zal zeker te horen zijn op deze avond. Op het programma staan Free World Fantasy en Alte Kameraden, maar ook nummers die Falco met het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht in Italië heeft gespeeld zoals The Wizz en Root Beer Rag. Dit was hun laatste optreden voor het fatale ongeluk. Tijdens de uitvoering zullen er beelden vertoond worden (film materiaal en foto's) uit de periode dat Falco dirigent was bij De Volharding.

Oud-leden die geen uitnodiging hebben ontvangen, zijn natuurlijk toch van harte welkom. Het concert vindt plaats in de hervormde kerk in Well. Aanvang 19:30 uur, toegang gratis.