• Ellis Rovers in de koffiecorner van haar nieuwe zaak.
• Ellis Rovers in de koffiecorner van haar nieuwe zaak. Foto: Janneke Boogaard

Taart & Toef: kijken, proeven, bakken

zaltbommel • Ellis Rovers (31) verplaatst haar passie van een atelier in de achtertuin naar de binnenstad van Zaltbommel. Bij Taart & Toef kan iedereen haar aan het werk zien, koffie met een gebakje nuttigen, brood en taart voor thuis kopen én alles vinden om thuis te bakken en de keuken gezellig te maken.

Taart & Toef opent 19 november de deuren aan de Boschstraat, in het pand waar voorheen foto Van den Berg gevestigd was. De sfeer die Ellis wil creëren wordt al merkbaar. Eén wand is ontdaan van stucwerk zodat de oude bakstenen zichtbaar zijn. De tafels, stellingkasten en toonbanken worden voorzien van ruwhouten bladen. "We hebben twee bomen gekocht en de stammen zelf gezaagd", vertelt Ellis met gepaste trots.

Tot nu toe bakt de Gamerse op bestelling vanuit huis, onder de naam Glamorous Cakes. "Dat is ontstaan toen mijn schoonzusje en ik allebei kinderen kregen", vertelt Ellis. "Ik liep al lang met het plan rond om een winkel te beginnen waar ik bakspullen kon verkopen, zelf kon bakken en workshops kon geven. In dit pand is ruimte om het nóg leuker te maken."

Achterin de zaak is de werkruimte van Ellis. Bezoekers kunnen de zoete kunstwerken onder haar handen zien groeien. Daarnaast komt een meer afgescheiden ruimte voor workshops en kinderfeestjes. Voorin worden de thuisbakspullen en de woondeco-artikelen uitgestald. Bij de toonbank met vitrine zijn straks lekkere taartjes en cupcakes te vinden, voor thuis of in de koffiecorner. Ook brood van bakkerij Verba is te koop bij Taart & Toef. Ellis geeft ook de jongste bezoekers ruim baan met een eigen speelhoek. Zelf moeder van Lex (9), Lynn (6) en Luc (1) vindt ze het erg belangrijk dat kinderen zich er thuis voelen.

Op 19 november is iedereen welkom om (gratis) te komen proeven. Taarten bestellen blijft mogelijk via de website of 06-54964540. De winkel gaat open van dinsdag tot en met donderdag van 9.30-18.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur en zaterdag tot 15.00 uur.


q www.glamorouscakes.nl

Janneke Boogaard