• Gezellig met het hele gezin winkelen op zaterdagmiddag in Zaltbommel.
• Gezellig met het hele gezin winkelen op zaterdagmiddag in Zaltbommel. Foto: Janneke Boogaard

OVZ pakt winteractie groots aan

zaltbommel • Ondernemersvereniging Zaltbommel (OVZ) start op 12 november weer met haar jaarlijkse winteractie, die dit jaar een andere, maar wederom grootse opzet kent.

Zes weken lang maakt het winkelend publiek in de binnenstad van Zaltbommel kans op mooie prijzen. Was het de afgelopen jaren nog zo dat mensen hun aankoopbedrag terug konden winnen, dit jaar maken ze iedere dag kans op mooie prijzen, die beschikbaar gesteld zijn door de Bommelse ondernemers. "En die prijzen, met een minimale waarde van 25 euro, kunnen van alles zijn", zegt Rob Muller, secretaris bij OVZ. "Zes dagen per week wordt er een winnaar of winnares gekozen." Kans maken kan door het bonnetje van de aankoop in de tonnen bij de Hema, Bruna, Albert Heijn of Blokker te deponeren. Via de Facebook-pagina 'Winteractie OVZ' worden iedere dag de winnaars bekend gemaakt.

Naast die dagelijkse prijzen verloot de OVZ aan het einde van de winteractie tijdens een speciale avond op vrijdag 23 december een flink aantal hoofdprijzen: geldbedragen van 750 euro (1 keer), 500 euro (1 keer), 300 euro (2 keer), 200 euro (2 keer), 100 euro (3 keer) en 50 euro (3 keer). Die winnaars worden getrokken uit iedereen die met de winteractie zijn of haar bonnetje heeft ingeleverd. "Iedere prijswinnaar krijgt op deze avond sowieso een goodie-bag", legt Muller verder uit. Maar ook op de avond van de prijsuitreiking - uiteraard met een hapje, een drankje en een muziekje - gaat het prijzenfestijn door. Op de Markt komt een podium, waar de shoppers ook op deze laatste avond nog prijzen kunnen winnen door een draai te geven aan het rad van fortuin. En voor ieder bonnetje met een aankoop van die avond mag er een keer gedraaid worden, blijkt uit het verhaal van Muller. "Dus nemen mensen naast hun nieuwe koffiezetapparaat misschien ook nog wel een bos bloemen mee naar huis." De winteractie van de OVZ begint zaterdag 12 november met de intocht van Sinterklaas en duurt tot en met vrijdag 23 december. Op donderdag 1 en 22 december zijn er extra koopavonden en op 4 en 18 december staan gepland als extra koopzondag. Mensen hebben dus alle gelegenheid om hun decemberaankopen in de binnenstad van Zaltbommel te doen en deel te nemen aan de winteractie. Muller is tevreden met de 'ietwat' vernieuwde opzet van de actie. "Binnen de OVZ was er de ruimte om de winteractie wat op te frissen. Zo proberen we er wat beweging in te houden."