Roda Boys grijpt titel na 'dolle zes minuten'

aalst • Roda Boys heeft zich zaterdag op overtuigende wijze verzekerd van de eerste periodetitel in de tweede klasse F. De manschappen van trainer Pieter Tuns hadden bij Altena genoeg aan een punt, maar gingen er met een 0-3 overwinning vandoor.

Na een tam eerste half uur schudde Bart Goesten het publiek in Nieuwendijk wakker door de 0-1 aan te tekenen. Die goal zou de dolle zes minuten van Roda Boys inluiden, want amper vier minuten later scoorde Dennis van Es. Nog geen twee minuten verstreken voor het derde doelpunt, van Christian van Aalst. De tweede helft was nog maar een formaliteit.

Tuns kon na afloop zijn geluk niet op: "Ik ben geweldig trots. We hebben de hele wedstrijd de controle gehad. Ik ben ook heel blij dat we de nul hebben gehouden." Aanvoerder Toby Tan had zich met 22 punten uit acht wedstrijden geen betere seizoensstart kunnen wensen en denkt al voorzichtig aan een kampioenschap.