RKVSC feest met 'Aggie' in gedachten

velddriel • Alles moest gewoon doorgaan, en vooral de leuke dingen. Het zijn de woorden van Agnes de Waal, die jarenlang kantinebeheerster was bij RKVSC. Dus staat zondag 6 november een Hollandse dansmiddag op het programma.

De Velddrielse voetbalclub heeft een verdrietige periode doorgemaakt, dit werd veroorzaak door het ongeneeslijk ziek zijn van Agnes de Waal, vaak liefkozend 'Aggie' genoemd. Op 5 oktober is ze overleden. "Ze was veel meer dan kantinebeheerster, voor sommige spelers was ze als een moeder. Bij haar konden ze hun ei kwijt", zegt Herman Bergacker.

Ieder heeft zijn eigen herinneringen aan haar, zo blijkt uit de afscheidstekst die op de website van de club staat. "De kinderen wilden altijd naar het voetbalveld om naar Agnes te gaan... Speciaal voor de koekjes die ze altijd gaf." "Nog even iemand thuis afzetten die net te vaak het laatste rondje op had." "Dat eerste bakje koffie op zondagochtend, samen de wilde belevenissen van de zaterdagavond doornemen."

Agnes heeft een waardig opvolger gekregen in de persoon van Herman Bergacker, samen met zijn vrouw Riet. ook hij is een echte clubman: sinds 1983 stond hij op het doel bij het eerste elftal, met een onderbreking waarin hij als trainer actief was bij andere clubs. Nu keept hij nog bij het tweede en staat dus samen met Riet achter de bar in de kantine.

Zondag 6 november wordt voor het eerst een feestmiddag georganiseerd in de kantine op sportpark De Peperd, een Hollandse dansmiddag met medewerking van Amsterdamse artiesten. Iedereen kan dan gelijk kennismaken met Herman en Riet. Het feest zal een enigszins ingetogen karakter hebben vanwege het overlijden van Agnes, maar in haar geest zal het vooral gezellig worden. "We maken er een leuke middag van voor jong en oud", zegt Herman. "Als het aanslaat, willen we dit soort dingen vaker gaan doen. Als voetbalclub willen we ook een sociale functie hebben voor het hele dorp. Iedereen is dan ook welkom en de toegang is gratis."


Janneke Boogaard