• De beide verenigingen maakten een muzikale rondgang.
• De beide verenigingen maakten een muzikale rondgang. Foto: aangeleverd

Fanfare Alem musiceert in Lenk

alem • Fanfare Alem bracht afgelopen week een bezoek aan Lenk. De Bommelerwaardse muzikanten hebben sinds 1970 een muzikale uitwisseling met Musikgesellschaft Lenk in Zwitserland.

In 2015 zijn de Zwitserse vrienden voor het laatst een week te gast geweest in Alem tijdens het vijftigjarig jubileum van Fanfare Alem.

Zaterdagmorgen 22 oktober vertrokken in alle vroegte ca. 75 personen richting Zwitserland voor een tegenbezoek. In de vroege avond werd Fanfare Alem gastvrij onthaald en ondergebracht bij diverse gastgezinnen in Lenk.

Op zondag gaf Fanfare Alem een buitenconcert aan de Lenkersee. Aansluitend maakten Musikgesellschaft Lenk en Fanfare Alem een gezamenlijke muzikale rondwandeling door Lenk.

's Maandags werd er een prachtige bergwandeling door de Wallbachschlucht met razende watervallen gemaakt. Bovenaan kon men genieten van het mooie uitzicht onder een stralende zon. In de avond werd Fanfare Alem officieel welkom geheten door de gemeente. Aansluitend gaven beide verenigingen een mooi een kwalitatief prima concert in de kerk van Lenk.

Ondanks de regenachtige dag op dinsdag heeft Alem een mooi uitstapje gemaakt naar het dorp Gstaad, een trekpleister voor wereldwijde beroemde artiesten en leden van het koningshuis. Ook werd op deze dag een fanatiek potje bowling gespeeld. Op woensdag werd een bezoek gebracht aan keukenfabriek Zbären en hotel Lenkerhof.

Donderdags maakte de vereniging opnieuw een prachtige wandeling waarbij de ruïne van Weissenburg Bad werd bezocht. In 1936 bracht koningin Wilhelmina samen met prinses Juliana een bezoek aan dit kuurhotel. Hier werd prinses Juliana samen met prins Bernhard gespot wat voor een versnelde aankondiging van hun verloving leidde. De durfals uit de groep vervolgden de wandeling over een hangbrug.

Diezelfde avond aten de gastfamilies samen met alle Alemers als afsluiting van een supergezellige en mooie week Lenk. Vrijdagochtend vertrok Fanfare Alem, weer een ervaring rijker, naar huis. Over een paar jaar komt Musikgesellschaft Lenk weer richting Alem.