• Lin-si (midden) bij een eerdere huldiging.
• Lin-si (midden) bij een eerdere huldiging. Foto: Gemeente Maasdriel

Elfjarige in de race voor Hedelse titel

hedel • De genomineerden voor de titel Hedelnaar van 't Jaar zijn bekend. Nieuwe criteria hebben ertoe geleid dat er voor het eerst een elfjarige genomineerd is.

Het gaat om Lin-Si van Markesteijn die dan wel heel jong is maar al heel wat op haar conto heeft staan. Samen met Sam van Lieshout en Veerle Martens vormt zij al voor het derde jaar een trio in Acrogym, een combinatie van acrobatiek en turnen. Eerder dit jaar werden zij tweede op het WK in China. Op het Kinderboekenbal mocht het trio schrijfster Anna Woltz de Gouden Griffel overhandigen.

De tweede genomineerde, Mieke van Helvoirt-van der Schoot, staat bij iedereen in Hedel bekend als 'Mieke van de dokter'. Ze werkt dan ook al bijna veertig jaar bij de huisartsenpraktijk in Hedel. Daarnaast doet zij ook allerlei vrijwilligerswerk. Vroeger las ze in de kerk en zette ze de gezinsvieringen in elkaar. Ze is al ruim twintig jaar actief bij tennisvereniging De Winkels. Daarnaast is ze al 35 jaar lid van toneelvereniging Rederijkerskamer Moyses 'Bosch.

De enige mannelijke genomineerde dit jaar is Jos de Grouw. Hij was al een keer eerder genomineerd, namelijk in 2011. Toen kende iedereen hem door het vele vrijwilligerswerk dat hij bij de voetbalvereniging Hedel heeft gedaan. Inmiddels is hij ook bekend als voorzitter van de Stichting Senioren Hedel (SSH) dat vroeger het Comité Open Bejaarden Werk heette.

De verkiezing is een initiatief van de HAS (Hedelse Activiteiten Stichting). Burgemeester Henny van Kooten maakt op zaterdag 5 november tijdens het Paardenmarktfeest (20.30 uur in Gelre's End) bekend wie de opvolger van Sije van Malsen wordt.