• De kinderen hielpen vrijdag met een opruimactie.
• De kinderen hielpen vrijdag met een opruimactie. Foto: Dorpsraad Rossum

Eén zak is niet genoeg voor zwerfvuil

rossum • "Dit doe je toch niet!" De kinderen van groep 8 van basisschool De Bogerd verbaasden zich vrijdag over de rommel die mensen achterlaten op straat.

Vrijdagmiddag vlak voor de herfstvakantie. De twee groepen 8 van basisschool de Bogerd maken zich op voor de grote schoonmaakactie rondom de school. Eerst krijgen ze nog even een uitleg door de commissie van de Dorpsraad en kunnen ze middels een fotoquiz laten zien hoe goed ze de plattegrond van Rossum kennen. Daarna hesjes en handschoenen aan en met de vuilniszak in de hand op pad.

Verwonderde reacties onderweg over de rotzooi die ze vinden en trots op de grote hoeveelheid zwerfvuil die ze oprapen. Meerdere kinderen hebben aan één vuilniszak niet genoeg en vragen om een tweede zak. Al met al een groots succes waar de leerlingen trots op kunnen zijn.

De dorpsraad hoopt dat op zaterdag 5 november de ouders, opa's en oma's en andere vrijwilligers dit goede voorbeeld volgen en in actie komen, als de dorpsraad de toegangswegen van Rossum en de resterende hoofdroutes aanpakt. Op 5 november start de actie om 09.30 uur bij dorpshuis De Parel. Er zijn zes routes uitgezet en per route hoopt de Dorpsraad toch wel op zes tot acht mensen. Aanmelden kan via de website of via de Facebookpagina van Rossums Dorpsbelang. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, via 06-10196425 (Albert Vogel) of 06-50859121 (Antoon van den Heuvel). Rond 12.00 uur hoopt men klaar te zijn. Een gezellig afsluiting hoort daar zeker bij.

Net als voor de basisschool kinderen geldt: vele handen maken licht werk.

q www.rossumsdorpsbelang.nl