Roda Boys ruikt promotie

aalst • Roda Boys heeft met een 5-2 overwinning op Tricht zaterdag de koppositie in de tweede klasse F overgenomen. Zodoende zet de Aalsterse formatie een reuzenstap richting het periodekampioenschap. In de eerste helft was Roda Boys geen schim van de ploeg die het in de voorgaande wedstrijden was. Tricht stond na driekwartier voor met 1-2. In de tweede helft herpakte Roda Boys zich (3-2). Tricht kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, maar Geert Verhoeven stopte de penalty. Daarna liep Roda Boys uit naar een 5-2 overwinning. Door het puntenverlies van zowel koploper Delta Sports als nummer drie Altena, manoeuvreert Roda Boys zich in 'pole position' voor de periodetitel. Een gelijkspel over twee weken in Nieuwendijk is genoeg voor nacompetitievoetbal. Trainer Tuns benadrukt dat Roda Boys zich nog lang niet rijk mag rekenen: "De uitslagen zijn voor ons gunstig, maar we zullen bij Altena honderd procent bij de les moeten zijn."