• De ridders gaan de strijd met elkaar aan in een steekspel te paard.
• De ridders gaan de strijd met elkaar aan in een steekspel te paard. Foto: Jan van den Berg

Riddertoernooi op Slot Loevestein

poederoijen • Ridders, paarden, helmen, harnassen en meer. Slot Loevestein houdt op zaterdag 22 en zondag 23 oktober een Middeleeuws weekend mét Riddertoernooi.

De ridders gaan de strijd met elkaar aan in een spectaculair steekspel te paard. Naast het toernooi zijn er nog veel activiteiten. Voorafgaand aan het toernooi kunnen bezoekers de voorbereidingen in het kampement volgen: de helmschouw, het zadelen van de paarden en bekijken hoe de ridders in het harnas gehesen worden. Bij de ridderschool leren bezoekers vechten met een zwaard. Daarnaast zijn er nog tal van doorlopende activiteiten zoals middeleeuwse muziek, zwaardvechten, ridderverhalen, wilgenvlechten, boogschieten en middeleeuws schranzen.

Na de opening om 11:00 uur vindt om 11:30 uur en om 15:00 uur een demonstratie boogschieten plaats, om 12:00 uur is er 'Skills at Arms', om 13:00 uur en om 14:30 uur een zwaardvechtles voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Om 14:00 uur is er een wapendemo te paard, Het echte Riddertoernooi begint om 16:00 uur.

Tijdens het Middeleeuws weekend is het kasteel op zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is 12,50 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen en ook museumkaarthouders hoeven niets te betalen. De toegangsprijs is inclusief een bezoek aan het kasteel en toegang tot het festivalterrein. Kijk voor het complete programma en overige activiteiten in de herfstvakantie op:

q www.slotloevestein.nl