• 't Hemerts Visserskoor voor de molen in Nederhemert.
• 't Hemerts Visserskoor voor de molen in Nederhemert.

't Hemerts Visserskoor bestaat 10 jaar

nederhemert • 't Hemerts Visserskoor viert deze maand het tienjarig jubileum.

Toen Leen blom en Beruts van der Stelt is 2006 een optreden zagen van het Waardenburgs Visserskoor samen met fanfare Concordia/Juliana waren ze zo enthousiast dat zelf ook een visserskoor wilden oprichten. Met twintig personen werd op 4 oktober 2006 de vereniging opgericht. Dirigent Wim Baijense uit Nieuwaal was enthousiast en is nog steeds dirigent van het koor. Nog in hetzelfde jaar, op vrijdag 29 december, werd het eerste concert gegeven, in de hal van bouwbedrijf Robbemondt in Nederhemert.

Het koor groeide gestaag en telt op dit moment 56 leden en twee vrouwelijke accordeonisten. Het koor treedt ongeveer 25 keer per jaar op onder meer in bejaarden- en verzorgingshuizen, op dorpsfeesten en festivals. Al twee keer traden ze op op Ameland en Elburg en ze zijn elk jaar in Vlissingen.

In 2010 verscheen de eerste CD 'Tabe ik kies weer zee'. Daar zijn ruim duizend stuks van verkocht. Op 22 maart 2013 kwam de tweede CD uit 'Ver van alles'. Daar staan vijftien aan wind en water gerelateerde nummers op. Ook van deze CD zijn al rond de duizend stuks verkocht.

Ter ere van het tienjarig bestaan wordt op zaterdagmiddag 22 oktober een receptie gehouden voor sponsoren, afgevaardigden en verenigingen uit het dorp en instanties waar het koor vaak optreedt. De receptie vindt plaats in dorpshuis De Gaarde. 's Avonds vanaf 19:30 uur is iedereen van harte welkom in het dorpshuis. Dan zal het koor ook enkele optredens verzorgen afgewisseld met leuke andere optredens en toespraken.