'Blijf het melden als u de krant niet ontvangt'

regio • De bezorging van Het Kontakt editie Bommelerwaard laat te wensen over. Linda Blijenburg, commercieel manager, legt uit hoe dit komt en wat eraan gedaan wordt om het probleem op te lossen.

Voor bezorgers is het rondbrengen van Het Kontakt minder aantrekkelijk geworden. Blijenburg: "Voorheen kon je, als bezorger, een leuk extraatje verdienen door de folders. Dit is ingrijpend veranderd: meer bedrijven maken online reclame of de folders worden in folderpakketten verspreid. Voor de verspreidorganisatie waar wij onze kranten hebben ondergebracht werd het vinden van bezorgers voor alleen de krant lastiger. In de Bommelerwaard speelt het probleem extra omdat er voor schoolgaande jeugd alternatieven zijn, zoals een bijbaantje bij kwekerijen."

Het Kontakt overlegt intensief met de verspreidorganisatie, Van der Meer in Vuren, om oplossingen te vinden. "We besteden veel aandacht aan het werven van bezorgers; bijvoorbeeld door te flyeren bij scholen", zegt Bijenburg.

Van der Meer is daarnaast bezig met een reorganisatie. Door betere computersoftware en aangepaste routes komen de kranten eerder bij de bezorger aan. De knelpunten waarvoor nog geen bezorger is, worden door ingehuurde equipes gelopen. Blijenburg: "Van der Meer is betrokken en gemotiveerd om tot een goede oplossing te komen. We werken er heel hard aan en vragen om begrip."

De manager roept lezers op bezorgklachten te blijven melden. Dat kan via m.vanhemert@hetkontakt.nl. "We snappen dat u er moedeloos van kunt worden als u al voor de derde keer belt. Maar tegelijkertijd zijn die meldingen goud waard voor ons, zonder u hebben wij geen weet waar de knelpunten zitten. Iedere klacht wordt met de verspreider besproken. We proberen altijd de krant te laten nabezorgen. En misschien kent u mensen in uw buurt die het leuk vinden om een krant rond te brengen. Je bent als bezorger grotendeel eigen baas, dat blijft leuk aan dit werk."

Als laatste redmiddel wordt bekeken of er extra aflegpunten moeten komen waar mensen de krant zelf kunnen ophalen.