Roda Boys blij met geld veldrenovatie

zaltbommel • Insprekers bij politieke vergaderingen hebben meestal bezwaar tegen bepaalde beslissingen, zien problemen of hebben vragen. De mannen van voetbalvereniging Roda Boys uit Aalst kwamen donderdagavond echter naar de carrouselvergadering om politiek Zaltbommel te bedanken voor een bijdrage voor de veldrenovatie.

Peter van Driel en Peter Vos van de renovatiecommissie lieten weten dat Roda Boys 'dol is van blijdschap' over de 250.000 euro die de club tegemoet kan zien. Afgelopen winter schreef de club een brandbrief naar de gemeente. "De natuurgrasvelden zijn op", aldus Peter van Driel. "Onze velden zijn veertig jaar oud en nu echt met pensioen."

Renovatie gaat ongeveer 500.000 duizend euro kosten en dat geld heeft ook de gemeente Zaltbommel niet zomaar ergens liggen. Maar na verschillende overleggen op het gemeentekantoor bood het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen een uitkomst. Volgens wethouder Adrie Bragt kiest de gemeente in overleg met de dorpsraden voor welke projecten geld beschikbaar wordt gesteld.

Het resterende geld hoopt de renovatiecommissie onder meer bij elkaar te krijgen door leningen van leden. "We kijken nu al uit naar het einde van dit seizoen, zodat de werkzaamheden kunnen beginnen", aldus het tweetal. "We zeggen duizend maal dank."