CDA wil nieuw advies over locatie zwembad

zaltbommel • Niet de goedkoopste oplossing, maar optimale bereikbaarheid moet het uitgangspunt zijn bij de keuze van een locatie voor een Bommelerwaards zwembad. Dat vindt CDA Zaltbommel.

De christen-democraten in Zaltbommel zijn het niet eens met het voorstel van de colleges van Zaltbommel en Maasdriel om een nieuw zwembad te bouwen op de plek van de huidige Kreek in Kerkdriel. Ze willen een onafhankelijk onderzoek naar de beste plek.

Bouwen op de plaats van De Kreek zou veel goedkoper zijn dan op een locatie waar nog geen voorzieningen zijn. Het CDA vindt echter het verschil niet zo schokkend. Bovendien vindt de partij dat onderhoud aan De Kreek ook meegerekend moet worden, te meer daar in het voorstel staat dat het gebouw mee kan tot 2024. Daarna komen er kosten voor renovatie.

Het kleine financiële voordeel dat overblijft, weegt voor het CDA niet op tegen de 'slechte bereikbaarheid' van De Kreek over de kronkelige dijk, en tegen de onlogische plek in het oosten van de Bommelerwaard. "We maken nu een keuze voor veertig jaar, dan moet optimale bereikbaarheid de doorslag geven", vindt fractievoorzitter Jaco Melse.

Ander argument voor bouwen bij De Kreek is dat er anders een belangrijke pijler van het mutifunctionele centrum wegvalt. Dat wil CDA Zaltbommel oplossen met een Zaltbommelse bijdrage aan een eventueel exploitatietekort.

Verder pleit het CDA ervoor om het Zaltbommelse zwembad Akwamarijn zo snel mogelijk te sluiten. Dat spaart 325.000 euro per jaar uit, wat gestopt kan worden in het toekomstige bad. In de tussenliggende paar jaar kunnen de Bommelaren zwemmen in De Kreek.

De Bommelse fractie heeft haar alternatief gedeeld met het CDA in Maasdriel. Daar stond het collegevoorstel over het zwembad gisteren (dinsdag) op de agenda van de commissievergadering, te laat voor een verslag in de papieren krant. Hoe deze bespreking is verlopen, is te lezen op www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard.


Janneke Boogaard