• De halve finale is in het voorjaar van 2017.
• De halve finale is in het voorjaar van 2017. Foto: Robin Zeilmaker

The Streets (Kerkdriel) in halve finale

kerkdriel • Rockcoverband The Streets uit Kerkdriel heeft de halve finale bereikt van de bandwedstrijd 'The Clash of the Coverbands'.

De band schaart zich nu onder de beste achttien coverbands uit de Benelux. De halve finale is in maart en april 2017 in het Event Centre in Culemborg. Daar wordt bepaald welke negen bands mee mogen doen in de Grand Finale. De komende maanden krijgt de band bandcoaching en individuele coaching in Hilversum. Daarnaast krijgen de bandleden begeleiding op het gebied van marketing en promotie en brengen ze een eigen single uit voor The Clash Hitlijst. De band met de meest gedownloade en gestreamde single ontvangt tijdens de Benelux finale 'The Clash Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Ook wordt de Top-5 van deze hitlijst wekelijks uitgezonden op Radio Veronica.

The Streets bestaat uit Stefan Chamboné (zang), Jacco Bogers (gitaar), Marcel Toonen (drums) en Thomas van Wamel (basigitaar). Ze behaalden hun plek in de halve finale tijdens een strijd in Poppodium Gigant in Apeldoorn, waar ze streden tegen de beste coverband uit de regio Oost-Nederland. Maar liefst tweehonderd mensen uit Kerkdriel en omgeving waren naar Apeldoorn afgereisd om de wedstrijd bij te wonen. In totaal deden zeven bands mee. Het niveau was hoog en alle bands scoorden veel punten met hun performances. De jonge band The Green Monkeys uit Gramsbergen ging geheel terecht met de vakjuryprijs aan de haal. De publieksprijs was overduidelijk voor The Streets.

q www.clashofthecoverbands.com