• Nurettin Karabacak en Yunus Bal voor hun nieuwe zaak 'Medine' in de Boschstraat.
• Nurettin Karabacak en Yunus Bal voor hun nieuwe zaak 'Medine' in de Boschstraat. Foto: Lya Cattel

Alles vers en zelfgemaakt bij 'Medine'

zaltbommel • De zwagers Nurettin Karabacak en Yunus Bal hebben er zin in. Een week of twee geleden hebben zij de deuren geopend van bezorg- en afhaalrestaurant Medine in de Boschstraat.

De van oorsprong Turkse Yunus woont al zestien jaar in Nederland. De afgelopen jaren werkte hij in verschillende restaurants in Gorinchem, Eindhoven en Rotterdam. "Pizza's bakken is mijn specialiteit", zegt hij. Nurettin woont nog maar anderhalf jaar in Nederland. Hij heeft jarenlang in Turkije in de horeca gewerkt, van frontoffice tot hotel en restaurant.

Mooie oude stad

Het tweetal woont in Leerdam en was al een tijdje op zoek naar een goede locatie om voor zichzelf te beginnen. Zaltbommel sprak ze meteen aan. "Het is hier niet te groot en rustig", vertelt Yunus. "En Zaltbommel is natuurlijk ook een heel mooie oude stad."

Soepel brooddeeg

Elke dag staan de twee zwagers in de keuken om de voorbereidingen te treffen. Om te beginnen bakken ze zelf brood. Nurettin laat de gloednieuwe keukenuitrusting zien. Een handzame machine om het meel te mengen tot soepel brooddeeg en twee mooie ovens. "Pizzadeeg maken we wel met de hand", vertelt hij. "Dat is altijd veel lekkerder." Ook de sauzen maken ze zelf, evenals de tzatziki en de salades. "Groentesalade, tonijnsalade, fetasalade", wijst Yunus aan.

Op de kaart staan de voor afhaal- en bezorgrestaurants vertrouwde gerechten zoals Turkse en Pitabroodjes met onder andere Döner kebab, shoarma en kipdöner, de Turkse pizza's, Dürüms, een grote variatie aan schotels en de zo populaire Kapsalon in wel tien verschillende varianten. Ook vier soorten Turkse Pide's zijn verkrijgbaar, een pizza-achtig gerecht, ovaalvormig en rijkelijk gevuld. Verder heeft men de keuze uit maar liefst veertig verschillende soorten pizza's.

"Alles wat wij maken is vers, we vinden kwaliteit het allerbelangrijkst", benadrukt Nurettin. "En ook hygiëne staat hier voorop. Doordat alle keukenapparatuur, van koelingen tot ovens en pannen nieuw is en we het opnieuw hebben kunnen inrichten, is alles ook heel schoon." Het doel van de twee zwagers is om 'een gezellige samenwerking en een leuke sfeer met de omgeving': "We willen een vertrouwde langdurige dienst leveren aan onze klanten."

Ruimte om binnen te eten is er niet, maar afhalen is natuurlijk geen probleem. Daarnaast bezorgen Nurettin en Yunus ook aan huis in Zaltbommel, Bruchem, Rossum, Kerkdriel, Hedel, Waardenburg, Haaften, Ammerzoden, Brakel en Velddriel. Kijk voor de voorwaarden op de folder.

Bestellen kan via: 0418-519440.