• 'Met verhalen bereik je veel mensen.'
• 'Met verhalen bereik je veel mensen.' Foto: Esther de Bruijn

Jan Terlouw in Heesselt

heesselt • Wetenschapper, politicus en schrijver Jan Terlouw gaf zondag in de kerk in Heesselt een lezing over de kracht van het verhaal.

De aanwezigen hebben een uur lang ademloos naar hem geluisterd over de rol die het verhaal speelde in zijn veelzijdige leven. De essentie van de lezing was dat moeilijke maatschappelijke kwesties het best door middel van een verhaal verteld kunnen worden, waardoor mensen de boodschap beter begrijpen én onthouden.

Jan Terlouw vertelde ook hoe hij begonnen is als schrijver. Elke avond verzon hij voor zijn kinderen een verhaal. In het begin vrij simpel, later ingewikkelder, om zo moeilijke kwesties bespreekbaar te maken. Na aandringen van zijn vrouw stuurde Terlouw zijn manuscript naar een uitgeverij; het begin van zijn schrijverscarrière.

Tijdens deze lezing kwam Jan Terlouw met een nieuwtje. Ter ere van zijn 85e verjaardag in november a.s. zullen er twee nieuwe werken van zijn hand verschijnen. Een (jeugd)boek getiteld 'Het Hebzuchtgas', en een novelle 'Kop uit het zand'. Hierin beschrijft Terlouw op toegankelijke wijze het belang van duurzaamheid en klimaatbeheersing, naar zijn mening een van de grootste uitdagingen van deze tijd.