Roda Boys verslaat tien man Nivo Sparta nipt

aalst • De Bommelerwaard-derby tussen Roda Boys en Nivo Sparta werd zaterdag een prooi voor Roda Boys. Bjorn Jongste zette Nivo Sparta met een kopbal nog wel op voorsprong, maar toen diezelfde Jongste in de eerste helft zijn tweede gele kaart ontving, kantelde de wedstrijd. Dat resulteerde twee minuten na rust al in de gelijkmaker van Nils Loef. Kort daarna bediende Bart Goesten met een slimme steekpass Christian van Aalst, die koel afrondde. Ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten. Goesten frommelde de bal met zijn heup binnen na een vrije trap van Sjors Maas. Nivo Sparta maakte via Willem Looijen nog de aansluitingstreffer, maar grote kansen op de gelijkmaker bleven uit. Pieter Tuns kan zich met negen punten uit drie wedstrijden geen betere seizoensstart wensen. "Ik ben keitrots. Drie wedstrijden, negen punten; beter kan niet", aldus de Roda Boys-trainer glunderend. Nivo Sparta-trainer Van Geffen over de rode kaart: "Dat is een breekpunt. Je komt met tien man te staan. Dan heb je het gewoon zwaar."