• 's Middags volgden de deelnemers een workshop met boomwhackers, gevolgd door een optreden.
• 's Middags volgden de deelnemers een workshop met boomwhackers, gevolgd door een optreden. Foto: Lya Cattel

Al 1800 euro voor medemens zonder dak

kerkdriel • De normaal gesproken zo rustige groene oase voor de Protestantse Kerk in het centrum bood zaterdagmiddag een verrassende aanblik.

Muziek schalde uit de stereo's en werd afgewisseld met live muziek en bouwgeluiden. Hier werkten bijna veertig deelnemers van Nacht Zonder Dak gestaag aan hun bouwwerken van karton, plastic en houten frames om een veilig en warm onderkomen voor de nacht te maken.

Voor de zesde maal organiseerde de Regionale Jeugdraad Bommelerwaard een Nacht Zonder Dak. Een activiteit die rouleert tussen Zaltbommel, Rossum, Heerewaarden en Kerkdriel; de plaatsen waar de deelnemende kerken gevestigd zijn. Pastor Stefan Schevers ging enthousiast in op de uitnodiging van de protestantse kerken om samen met de jeugd uit zijn parochies mee te doen. Dankzij een gezamenlijke inspanning verrees in het midden van de krottenwijk een bouwwerk dat stiltecentrum, schuilplaats en ontmoetingsplek in één is; namelijk een kerkgebouw van karton.

De deelnemers in de leeftijd van acht tot zestien jaar maakten onder leiding van Hans Beenhakkers kennis met het fenomeen boomwhacken. Binnen afzienbare tijd slaagde de groep erin om een concert mèt choreografie te geven voor het toegestroomde publiek. Boomwhackers zijn gekleurde buizen. Omdat ze verschillen in lengte, brengen ze hogere en lagere tonen voort als je erop slaat.

Een toelichting van dominee Maria Baan maakte de jongeren bewust van het goede doel waarvoor zij zich lieten sponsoren. Met een presentatie over de christelijke ontwikkelingsorganisatie TEAR (TEgen ARmoede), kregen ze een goed idee hoe het in een vluchtelingenkamp aan de grens van Syrië ècht is.

Nacht Zonder Dak heeft zich in de regio inmiddels bewezen als een aansprekend evenement waarbij bewustwording, plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. De sponsoractie heeft regionaal al ruim 1800 euro opgebracht. Voor de actuele stand of een duit in het zakje:


q www.nachtzonderdak.nl/kerkdriel