Nieuwetijdskinderen

varik • Haar eigen zoektocht naar hulp voor haar hooggevoelige zoon leidde Karin Schrijver uit Varik naar de wereld van aartsengelen en edelstenen. Ze heeft haar kennis in boekvorm naar buiten gebracht.

Spiritualiteit en engelen: zweverig en ver van mijn bed voor velen. "Ik heb er zelf ook aan moeten wennen en heb veel weerstand gevoeld", zegt Schrijver (36), die werkt als coach op het gebied van hoogsensitiviteit en spiritualiteit. Pas de afgelopen vijf jaar kwam dit onderwerp in het leven van de Varikse.

"Mijn moeder overleed na een intensief en heftig ziekbed van negen maanden. Hierdoor ontstonden er emoties en gevoelens die ik nog nooit had ervaren. En kwam ik er achter dat ik meer voelde dan een ander. Mede dankzij mijn zoon en zijn openheid ben ik hier mee verder gegaan en heb ik me ervoor opengesteld. Ik weet en voel dat er heel veel kinderen en ouders zijn die ook onverklaarbare dingen mee maken, lichamelijke klachten hebben zonder aanwijsbare oorzaak en moeite hebben hiermee om te gaan."

Met haar boek en haar werk hoopt Schrijver het taboe enigszins te kunnen doorbreken, en kinderen en ouders te helpen en bij te staan om er een weg in te vinden. "Deze kinderen voelen zich vaak anders en onbegrepen, terwijl ze bijzonder en unieke personen zijn net als elk ander kind. Minstens twintig procent van de kinderen blijkt (hoog)gevoelig te zijn en reageren sterk op de grote hoeveelheid prikkels die ze dagelijks binnen krijgen. Daarbij geven veel van deze kinderen aan dat zij energieën voelen en zelfs zien."

Of je er nu in gelooft of niet, de oefeningen en edelstenen die genoemd worden in dit boek hebben al menig kind geholpen om te leren gaan met dagelijkse situaties waarmee ze te maken hebben. Schrijver: "Het is zo mooi om te zien hoe een kind groeit en sterker wordt door deze oefeningen en edelstenen te gebruiken in het dagelijkse leven."

Ouders en verzorgers ontdekken via het boek hoe eenvoudig zij de omschreven oefeningen kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Door de combinatie van oefeningen, weetjes, tips en ondersteunende illustraties is dit een praktisch en handzaam (voorlees)boek geworden.


Het boek 'Aartsengelen en Edelstenen - hulp voor nieuwetijdskinderen' is te bestellen via uitgeverij www.boekscout.nl of via www.syringanl.com/boek.