Geld voor voetbalvelden en dijk

zaltbommel • Voetbalvereniging Roda Boys in Aalst kan twee ton extra tegemoet zien van de gemeente Zaltbommel om de velden te renoveren.

Roda Boys had 484.000 euro gevraagd aan de gemeente. Door onder andere de ouderdom en het optreden van kwelwater zijn de afgelopen jaren onoplosbare problemen ontstaan. Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, kreeg de club eerder dit jaar al een toezegging van 50.000 euro van de gemeente. De twee ton extra zijn nu opgenomen in de geactualiseerde nota Bovenwijkse Voorzieningen.

Het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen wordt gevuld door bijdragen uit nieuwbouwprojecten. Iedereen die ergens in de gemeente bouwt, betaalt een bedrag per vierkante meter dat ten goede komt aan de gemeenschap.

Ook het doortrekken van de Maaswaal-weg (een miljoen), een rotonde bij Nederhemert-Noord (435.00 euro) en het aanpassen van de dijk bij de steenfabriek in Aalst worden uit dit fonds betaald.

Een rotonde bij het kruispunt Prins Willem-Alexanderstraat met de Middelkampseweg in Gameren staat niet op de lijst. De gemeenteraad gaf eerder dit jaar aan daar een rotonde te willen. Anderzijds liep de raad toen niet warm voor een recreatiepad langs de Bruchemse Molen, terwijl dat wel in de nieuwe nota staat. Mogelijk komen er dus nog wijzigingen in de nota. Op 13 oktober beslist de raad.