Jongeren SGP en SP houden Nexit-debat

gameren • SGP-jongeren en ROOD, de politieke jongerenorganisaties van de SGP en de SP die beide actief zijn in de Bommelerwaard, houden op 7 oktober een grote debatavond in Gameren. Twee sprekers gaan met elkaar de strijd aan over het thema 'Nexit: blunder of buitenkans?'.

De kranten stonden er na de Brexit vol van: de generatiekloof die tijdens het Britse referendum bleek tussen veel tegenstemmende jongeren en voorstemmende ouderen.

Jongeren klaagden steen en been dat de ouderen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk hadden bepaald. Maar het waren tegelijkertijd de jongeren die de minste betrokkenheid met het referendum hadden getoond: slechts één op de drie ging stemmen.

Belangrijk

Toen ook in Nederland de discussie over een vertrek uit de EU oplaaide, vonden de SGP-jongeren en ROOD het dan ook erg belangrijk dat jongeren meteen bij het debat betrokken zouden worden.

In een unieke samenwerking van deze twee politieke jongerenorganisaties organiseren zij daarom samen een debatavond over de Nexit. Tijdens deze avond zullen twee nationaal bekende sprekers het tegen elkaar opnemen.

Peuro

Spreker, schrijver en politiek historicus Ewout Klei zal tegen een vertrek van Nederland uit de Europese Unie pleiten.

Arno Wellens - econoom, voormalig Quote 500-journalist en samen met Thierry Baudet en Jort Kelder verantwoordelijk voor het burgerinitiatief 'Peuro' - zal een eventuele Nexit met veel verve verdedigen.

De avond wordt georganiseerd door jongeren, maar is voor alle leeftijden toegankelijk. De datum van het evenement is vrijdagavond 7 oktober. Inloop is vanaf 19.30 uur, het programma vindt plaats van 20.00 tot circa 21.45 uur. De locatie is verenigingsgebouw Elim aan de Delkant 5a in Gameren.

De toegang is gratis, net als de consumpties.

"Hoe het met een Nexit zit zal nog duidelijk moeten worden, maar de avond zelf is een buitenkans voor iedereen die erbij kan zijn", aldus de organisatie.

Wel graag even aanmelden via nexitdebat@gmail.com.