Begraafplaatsen

zaltbommel • De paden op alle begraafplaatsen in de gemeente Zaltbommel krijgen vanaf volgende week een opknapbeurt, zodat ze beter beloopbaar zijn.

De gemeente start met asfalteringswerkzaamheden op de begraafplaatsen in Aalst.

Daarna komen op alfabetische volgorde ook de andere begraafplaatsen in de gemeente aan de beurt. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor de kerst zijn afgerond, laat de gemeente Zaltbommel weten.

Wel toegankelijk

Per begraafplaats duren de werkzaamheden naar verwachting een week. De begraafplaatsen blijven toegankelijk tijdens deze werkzaamheden, maar enige overlast is niet te vermijden, aldus de gemeente Zaltbommel.

Er is altijd één looproute beschikbaar, maar met name op de begraafplaatsen met maar één toegang kan ten tijde van het asfalteren de toegang tijdelijk beperkt zijn. De gemeente vraag hiervoor begrip.

Tijdens begrafenisplechtigheden worden we werkzaamheden stilgelegd.

Mede hierdoor is er geen exacte planning.

In de weekenden en avonden zijn de begraafplaatsen goed toegankelijk.

Graspaden

Op de meeste begraafplaatsen worden de halfverharde paden geasfalteerd, maar op de oude grafvelden op de begraafplaatsen Zuilichem (linker toegangspoort), Aalst-Kerkstraat (voorste gedeelte), Gameren (links van de ingang) en Bruchem (rechts van de ingang) worden de halverharde paden vervangen door graspaden.

Op die begraafplaatsen wordt het beeld gelijk aan bijvoorbeeld de oude begraafplaats in Nieuwaal, waar alleen een hoofdpad is aangebracht.