• Het viertal van Gelderse Boys haalde zilver.
• Het viertal van Gelderse Boys haalde zilver. Foto: aangeleverd

Regiosuccessen bij nationale dressuur

regio • Mara de Vries uit Poederoijen heeft de nationale titel in de klasse Z2 op haar naam geschreven. Het viertal klasse M van Gelderse Boys heeft in Ermelo zilver gehaald tijdens het NK.

Mara de Vries kwam in actie met de bruine merrie Farzana. Mara is lid bij de Biesboschruiters in Werkendam en traint dagelijks bij dressuurstal Van Baalen in Brakel.

Gelderse Boys

Het viertal van Gelderse Boys bestaat uit Lizzy, Fiona, Nina en Valerie. Met hun kür op muziek onder leiding van Ellen Roubos scoorden ze zeventig procent, goed voor de zilveren medaille. Andere leden van Gelderse Boys deden mee aan een dressuurwedstrijd in Gameren. Henrie Verlouw haalde daar twee keer een tweede prijs met Vlinder cat. DE kl. M2. Anne van Schaijk werd tweede en vierde met Mightry Real cat. DE kl. L2, Maud van Mil twee keer derde met Ub40 cat. DE kl. L2, Marleen van Wouwen twee keer vierde met Enjoy kl. L1.

De Bommelerwaard

De eerder genoemde dressuurwedstrijd in Gameren was voor Paardensportvereniging De Bommelerwaard een thuiswedstrijd. Vrijdagavond werd Corine Bambacht in de Z1 met haar paard Charina tweede en eerste. Hugo Lambooy heeft met zijn paard Amaika A, zijn debuut gemaakt in de klasse ZZL. En met succes! Meteen een tweede prijs.

Zaterdag startte Tamara Ropars met haar paard Furstinels C in de klasse M1. Zij werd eerste en derde. India van Steenbergen reed ook met haar paard Fado in de klasse M1. Zij werd twee keer tweede.