Training voor paren

zaltbommel • Psychologenpraktijk Bommelerwaard start op donderdagavond 20 oktober met het succesvolle Houd-me-Vast programma. Dit programma bestaat uit een training voor (echt)paren die willen investeren in hun relatie.

Stellen leren om gesprekken te voeren met elkaar die leiden tot meer verbinding en verdieping van hun relatie. Het 'Houd me Vast'-programma is ontwikkeld door Sue Johnson, een relatietherapeut die bekend is geworden met het boek 'Houd me Vast' en de bijbehorende succesvolle therapie Emotionally Focused Therapy (EFT) ontwikkelde.

In Nederland wint EFT aan populariteit onder therapeuten én algemeen publiek. Het Houd-me-Vast programma is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar relatie en soms vast loopt in patronen zoals: 'ja-maar-jij' of 'oude koeien', van relatieproblematiek hoeft dus geen sprake te zijn.

Het Houd me Vast programma kent een vaste structuur en bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Onderwerpen zijn onder andere emotionele verbondenheid en hechting; herkennen en bijstellen van (destructieve) patronen binnen relaties; herkennen en bespreekbaar maken van pijnpunten en bouwen aan een veilige basis. Plenair, tijdens de groepsbespreking, ligt de focus op theoriebespreking en –verheldering door de trainers.

Daarna wordt er vervolgens per echtpaar, apart van de groep, gewerkt met oefeningen en huiswerkopdrachten. Het is dus niet nodig om in groepsverband uitgebreid eigen relatieproblemen te bespreken.

De leiding van de 'Houd me vast'-bijeenkomsten is in handen van twee trainers, Angelique Smulders en Annemarie van Keulen, beiden opgeleid in het 'Houd me Vast'-trainingsprogramma. De training wordt gegeven in Gezondheidscentrum De Waluwe aan de Van Heemstraweg West 11d te Zaltbommel van 20.00u tot 22.00u.

Voor meer informatie of aanmelding: a.vankeulen@psychologenbommelerwaard.nl of a.smulders@psychologenbommelerwaard.nl . Bellen kan natuurlijk ook: 0418-515214. Meer informatie staat op de website:

q www.psychologenbommelerwaard.nl