• Anne Sestig van Dermediq is gevestigd in het Integraal Gezondheidscentrum.
• Anne Sestig van Dermediq is gevestigd in het Integraal Gezondheidscentrum. Foto: Lya Cattel

Huidtherapeute start in Zaltbommel

zaltbommel • Het Integraal Gezondheidscentrum aan de Virieusingel heeft er een nieuwe bewoner bij: Anne Sestig van Dermediq Huidtherapeuten.

Anne Sestig (23 jaar) studeerde 2,5 jaar geleden af aan de HBO-opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. De afgelopen jaren werkte ze in praktijken in Tiel, Gemert en Breda en bij de landelijke franchise-organisatie Dermediq in Den Bosch. Dit jaar heeft ze besloten om naast haar huidige werk een eigen praktijk te beginnen. Al snel kwam ze uit in Zaltbommel, waar nog geen huidtherapeut gevestigd is. Ze woont zelf in Den Bosch dus de afstand is geen probleem. Toen ze in contact kwam met het Integraal Gezondheidscentrum was het snel geregeld. Sinds juni kan iedereen met huidklachten bij Anne terecht. "Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van gezonde, zieke of beschadigde huid", legt Anne uit. "Het vak bestaat ruim dertig jaar, maar is niet zo heel erg bekend." Dat is jammer want de huidtherapeut kan voor veel mensen heel veel betekenen. Zo behandelt Anne mensen met oedeemklachten, vochtophoping in weefsel, vaak een gevolg van een operatie. "Dat komt veel voor bij vrouwen die borstkanker hebben gehad", licht ze toe. "Na bestralingen hebben ze daarbij vaak verhardingen en littekenweefsel en ook dat kan ik behandelen." Ook mensen met acne-klachten zijn bij Dermediq aan het juiste adres, evenals mensen met overbeharing, pigmentvlekken of couperose (rode vaatjes in het gezicht). Anne heeft de afgelopen tijd al met meerdere huisartsen in Zaltbommel en omgeving kennisgemaakt. "Ze reageren allemaal heel positief", vertelt ze. En dat is fijn, want dat betekent dat mensen met klachten vaker doorverwezen zullen worden. Overigens is een doorverwijzing niet nodig, iedereen kan een afspraak met haar maken. Het intakegesprek is altijd gratis. Daarna maakt Anne een behandelplan en kan de patiënt beslissen of hij of zij met de behandeling aan de slag wil. Veel verzekeraars vergoeden de behandeling bij de huidtherapeut. In de praktijk van Anne kunnen mensen ook terecht voor lasertherapie. "Een heel effectieve manier van behandelen", vindt ze. Vanaf september kan ze ook gebruik make van een ontharingslaserapparaat en een laser voor vaat- en pigmentaandoeningen. "Dat is het grote voordeel van een franchiseorganisatie", zegt Anne. "Dan hoef je die dure apparatuur niet zelf aan te schaffen, maar kun je er wel gebruik van maken."

Anne werkt op afspraak, ook op zaterdagochtend. Ze is bereikbaar via het centrale nummer van Dermediq: 088-9904466 of per e-mail zaltbommel@dermediq.nl Op de website staan alle behandelingsmogelijkheden:

q www.dermediq.nl