Nationaal Zorgfonds

bommelerwaard • In de Bommelerwaard worden in de maand september vijf informatie georganiseerd over het Nationaal Zorgfonds zonder eigen bijdrage.

Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de plannen om te komen toto een zorgverzekering waarin de basiszorg is opgenomen en de eigen bijdrage komt te vervallen. De bijeenkomsten beginnen steeds om 19:30 uur en duren tot 21:30 uur. Aanmelden kan steeds tot uiterlijk zes dagen voor de bijeenkomst via: 06-54253482 of langegijs@gmail.com De bijeenkomsten zijn op 5 september in De Wielewaal in Zaltbommel, op 13 september in verzorgingshuis Leyenstein in Kerkdriel, op 14 september in het Hurns Kerkje in Hurwenen, op 21 september in dorpshuis Den Ham in Zuilichem en op 28 september in Het Zonnelied in Ammerzoden.

Tien jaar geleden is het zorgstelsel in Nederland geprivatiseerd. Een platform voor onderzoeksjournalistiek, Follow the Money, heeft aangetoond dat huishoudens nu 20 miljard meer aan zorg betalen dan in 2004. Het eigen risico is de afgelopen jaren gestegen tot 385 euro. In 2014 konden 800.000 klanten van de vier grootste verzekeraars het eigen risico niet opbrengen, de wachtlijsten zijn weer terug en veel ziekenhuizen kondigden vorig jaar een opnamestop af.

De Socialistische Partij, Omroep Max, FNV Zorg en Welzijn, KBO Brabant en Vijftig Plus hebben het initiatief genomen om te komen tot een wetswijziging waarmee Nationaal Zorgfonds er kan komen. In het hele land worden informatiebijeenkomsten gehouden om steunbetuigingen te krijgen en zo die wetswijziging voor elkaar te krijgen.

q www.nationaalzorgfonds.nl


Seniorengym Well gaat weer starten

well • In dorpshuis Ons Huis starten op maandag 5 september om 15;30 uur de gymlessen voor senioren weer. iedereen vanaf 65 jaar is welkom en doet mee op zijn of haar eigen niveau. De gymlessen zijn leuk en gevarieerd, er wordt geoefend met en zonder muziek. Nieuwe leden zijn welkom, aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon meedoen. Deelname kost 7,50 euro per maand. Meer informatie is verkrijgbaar bij Elzemiek Korteweg: 0418-513602.