Tim Quik: 'Onszelf geen druk op leggen'

hedel • Vijfdeklasser Hedel moet het in het nieuwe seizoen zien te doen zonder de gestopte sterkhouder Bjorn Cevat. "Die zullen we missen. Het zal lastig worden hem te doen vergeten. Zeker weten", zegt Tim Quik.

De erfenis komt nu mede op de schouders te liggen van Quik. "Ze zeggen dat ik de kar nu maar moet trekken. Ik ga mijn uiterste best doen, maar ik denk dat ik ook Patrick Janse en Martin de Waal met hun ervaring erbij moet trekken", glimlacht de aanvallende middenvelder.

Nacompetitie

Zonder Cevat, dus. Maar ze gaan in Hedel niet bij de pakken neer zitten.

"We gaan toch weer proberen nacompetitie te halen. En als we echt als team gaan spelen, moet het mogelijk zijn." In het voorbije seizoen lukte het niet. Het team van trainer Ben Hoek schoot net tekort voor het toetje.

"We hadden onszelf waarschijnlijk teveel druk opgelegd. In de belangrijke wedstrijden ging het mis. We moeten nu maar proberen met meer plezier te spelen in plaats van onszelf druk op te leggen", vervolgt de 23-jarige aanvallende middenvelder. "Dan moet het lukken."

Cevat was niet alleen de aanvoerder en rots in de branding, maar ook nog eens de topscorer met 22 goals.

Quik: "Het maken van goals mag ook over meerdere personen uitgesmeerd worden. Ik denk dat Patrick Janse, Jelmer Tonnen en ik nu een productievere rol moeten gaan spelen. Wie ze maakt is eigenlijk niet zo belangrijk."