Erik Oeben wacht mooie uitdaging

ammerzoden • Jan van Arckel daalde afgelopen seizoen na vijf seizoenen vierde klasser te zijn geweest af naar de vijfde klasse. De club uit Ammerzoden zag daarnaast een aantal spelers wegvloeien naar elders en de zaterdagtak verkiezen. Erik Oeben, de nieuwe trainer, wacht dan ook een uitdagende taak.

Hij moet het plezier en verzorgd voetbal terug zien te brengen. "Ik heb er heel veel zin in. Ik krijg er ook van het bestuur de ruimte voor. Er is geen opdracht om snel het verloren terrein te herwinnen. Het plezier moet weer terug in het voetbal komen", zegt de 50-jarige Oisterwijker.

Oeben moet het wel doen met een smalle selectie. Omdat er ook nog enkele spelers met blessures langdurig uitgeschakeld zijn, wordt het een moeilijke opgave.

Smalle selectie

"Ik zal het inderdaad moeten doen met een smalle selectie. Voorlopig met een man of veertien,vijftien. Een heel jonge selectie ook. We moeten eigenlijk helemaal van voren af aan beginnen. Ik heb al wel gemerkt dat het een leergierige groep is."

Erik Oeben gaat er niet voor uit de weg.

"Mijn voorganger Rob van Loon heeft hier vijf jaar lang hartstikke goed werk verricht, maar is misschien net een jaartje te lang gebleven. De club is toe aan iets nieuws. Daar moet ik invulling aan geven. Ik vergelijk het met mijn taak destijds bij Rossum (Oeben was hier twee jaar oefenmeester, red.). Daar moest ik ook met niks beginnen."

Zonder kapsones

Ofschoon de toekomst er nog ongewis uitziet voor Jan van Arckel qua prestaties zijn er ook mooie dingen te melden. Het hoofdveld heeft kunstgras gekregen en een mooie verlichting.

"We kunnen dus heerlijk gaan werken. Nogmaals ik zie het als een prachtige uitdaging om van Jan van Arckel weer iets te maken. Ik heb al gemerkt dat het een fijne, gezellige club is zonder kapsones."