• 'Nieuw team bouwen kost tijd', weet Richard Palm.
• 'Nieuw team bouwen kost tijd', weet Richard Palm. Foto: Jeroen de Bruin

'We gaan voor top-vijf-positie'

aalst • Na de degradatie naar de tweede klasse voelt Roda Boys niet de drang om direct te promoveren. Ook al haalde de Aalsterse club ook deze zomer de nodige spelers.

Eén van de nieuwe spelers die op sportpark De Maaskant is gearriveerd, is Richard Palm. Na twee seizoenen bij zondagderdeklasser Emplina kiest de 23-jarige aanvallende middenvelder voor Roda Boys. Hij vertelt dat er al langer interesse was vanuit Aalst: "Ze hadden me vorig jaar al benaderd, maar ik wilde graag kampioen worden met Emplina. Dat is vorig seizoen gelukt. Ik zoek nu het avontuur op, want als ik tot mijn 28e bij Emplina zou hebben gespeeld, dan zou ik er spijt van hebben gekregen dat ik het niet ergens anders heb geprobeerd."

Palm heeft daar, ongeacht zijn leeftijd, indruk gemaakt. De website 073voetbal.nl verkoos hem afgelopen seizoen zelfs tot de beste speler van de derdeklasseclubs uit de regio Den Bosch. Hij blaakt van ambitie en ziet zichzelf als de nieuwe 'nummer tien' van Roda Boys: "Die plaats achter de spits ziet de trainer ook voor mij weggelegd. Ik denk dat ik bovengemiddeld inzicht heb waardoor ik mensen een-op-een kan zetten en ik scoor ook nog redelijk vaak voor een middenvelder."

De nieuwbakken Roda Boys-speler verwacht niet dat zijn club dit seizoen direct promoveert: "Ik verwacht dat we leuk mee kunnen doen, maar er staat nu een nieuw team, waaraan gebouwd moet worden. Dat zal wat tijd in beslag nemen. Er wordt ook niet verwacht dat we meteen kampioen worden, maar ik denk wel dat we voor een top-vijf-positie kunnen gaan."

Martin van Hemert