Uitzwaaimoment voor Demi Vermeulen

gameren • Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van paardensportvereniging De Bommelerwaard, op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, is er een speciaal momentje voor Demi Vermeulen. Zij gaat op 3 september naar de Para Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Demi doet samen met Team NL een gooi naar de medailles in de dressuur Grade 2. Ze is een van de ruiters die wordt bijgestaan door de DVB Foundation, die in het leven is geroepen door Coby en Marlies van Baalen van Dressuurstal Van Balen uit Brakel. DVB Foundation is ontstaan uit Stichting Vrienden Dressuurstal van Baalen. De foundation steunt ruiters met een beperking. De steun kan materieel en immaterieel van aard zijn.

Tijdens de eerste avond van de clubkampioenschappen van PSV De Bommelerwaard is er ruim aandacht voor ruiter Demi Vermeulen. De avond begint om 18:30 uur. Om 18:40 is er een demonstratie met 4 tal pony's en om 19:00 uur Showstal Van Mook'. Om 19:30 uur is het tijd voor de show van Dressuurstal Van Baalen met Demi Vermeulen. Daarna, om 20:00 uur nog een keer 4 tal paarden en om 20:20 uur een kür door Wilma van de Werken en Hanneke Kiep. De avond wordt afgesloten met vanaf 20:40 een show van Stal Van Ballegooijen.

Johorse

Op zaterdag 27 augustus gaan de leden van PSV De Bommelerwaard onderling uitvechten wie de clubkampioenen worden. De start van de wedstrijden is om 10:00 uur. Gedurende de hele dag dat is Johorse aanwezig om alle paarden te wegen en van advies te voorzien over voeding. Het gewicht van het paard is bij de meeste paardeneigenaren vaak onbekend, terwijl het gewicht van het dier bij veel zaken die de eigenaren belangrijk vinden een belangrijke rol speelt. Het wegen van de paarden is gratis voor leden, niet-leden betalen een vergoeding.

Paardensportvereniging De Bommelerwaard bestaat al sinds 1954 en beschikt over een mooie buitenaccommodatie aan de Nieuwstraat in Gameren.