Brakel krijgt nieuwe bestrating

brakel • In september start de opknapbeurt van de bestrating van het Kruispad, de Burgemeester Posweg en de Kooihoek in Brakel.

Het werk is aangenomen door Leon van Herwijnen Aannemingsbedrijf Infra BV uit Velddriel.

De aannemer bestraat de rijbaan van de Burg. Posweg vanaf het tankstation tot en met de kruising met het Kruispad met nieuwe klinkers.

In het Kruispad wordt de rijbaan van een 'hol profiel' naar een traditioneel profiel gewijzigd waarbij de kolken naar de zijkant worden verplaatst. Dat gebeurt met de bestaande klinkers.

Vanaf de kruising van de Burgemeester Posweg met de Kooihoek wordt de rijbaan van beide wegen richting de dijk hersteld met kleine deelreparaties.

Het werk start in september en is naar verwachting voor de feestdagen afgerond. De gemeente Zaltbommel organiseert een inloopavond over de werkzaamheden op dinsdag 30 augustus van 19:30 tot 21:30 uur in de Wilhelminahof aan de Wilhelminastraat 13 in Brakel.

Tijdens de avond vertelt de aannemer hoe en wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Hij laat het nieuwe ontwerp van het Kruispad zien en overzichtstekeningen van de werkzaamheden. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.