• Vlnr. Gerard van Brakel, Hans Sterrenburg en Wim Haasakker.
• Vlnr. Gerard van Brakel, Hans Sterrenburg en Wim Haasakker. Foto: Lya Cattel

Motorcross opening van Bommelweek

zaltbommel • De Bommelweek gaat zaterdag 27 augustus van start met een echte ouderwetse motorcross. Op het oude terrein van voetbalvereniging Nivo Sparta aan de Oude Bosscheweg is een perfecte crossbaan aangelegd.

Hans Sterrenburg, Wim Haasakker en Gerard van Brakel van Motorsportvereniging De Waal zijn zeer tevreden over de baan. Vorige week maandag gingen een rupskraan, tractor en kiepwagen aan de slag om er onder andere een stuk of tien schansen aan te leggen. Motorsportorganisatie Nederland (MON) heeft de baan al goedgekeurd. "Veiligheid staat voorop", zegt Wim Haasakker. "De veiligheid voor het publiek is het allerbelangrijkste." Tijdens de wedstrijden kan het publiek rond het voormalige hoofdveld en vanaf de tribune veilig naar de acties op de baan kijken. Ook achter de tribune, op de voormalige wedstrijd- en trainingsvelden, gaan de races door, maar daar is het publiek niet welkom. "Niet veilig genoeg, omdat daar geen hekken om de velden heen staan", licht Haasakker toe. De races zijn daar wel te volgen vanaf het hoofdveld.

Al meer dan 150 deelnemers hebben zich gemeld voor de wedstrijd, die meetelt voor de Betuwe MX Cup. Er zijn zeven verschillende klasses van mini-quads tot 85cc op hoge wielen en alle leeftijden zullen er te zien zijn. Het publiek kan in de kantine terecht voor een natje en een droogje, de opbrengst is voor Nivo Sparta. Ook staat er een frietkot op het terrein.

MSV de Waal zorg voor gezellige terrassen, er is een speaker en er is muziek. De trainingen starten om 10:00 uur, de wedstrijden om 11:00 uur. Toegang tot het terrein is gratis.