GVV'63 gaat voor het kampioenschap

gameren • Na twee degradaties op rij, moet GVV'63 dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien. Het krijgt daarbij de hulp van een negental nieuwe en terugkerende spelers.

Onder de terugkerende spelers is de 25-jarige verdedigende middenvelder Stefan Blom. Hij was eerder al in de tweede klasse als aanvoerder actief voor GVV'63, alvorens hij in de zomer van 2015 naar Nivo Sparta verkaste. Zijn verblijf op het EURO-sportpark bleef beperkt tot één seizoen. Nu wil hij zijn oude club weer terug naar de derde klasse loodsen en hij vertrouwt erop dat dat gaat lukken: "We móéten gewoon mee gaan doen om het kampioenschap. Er zijn veel spelers teruggekomen, waardoor we er veel kwaliteit bij hebben gekregen. Kijk alleen al naar Bart Geurts: zelfs sommige derde- en tweedeklassers zouden er jaloers op zijn om zo'n speler in de spits te hebben staan."

Het trainersduo Jan van Setten en Gilberto Smit blijft volgens Blom wat terughoudender: "Zij willen dat we in de top-drie eindigen, dus ze zijn wat voorzichtiger dan ik, maar ik denk dat iedereen ons ook als dé favoriet ziet. En dat vind ik honderd procent terecht."

Blom heeft ook hoge verwachtingen van zijn eigen rol in het team: "Bij Nivo Sparta heb ik nog redelijk veel gespeeld. Ik heb daar in een jaar tijd veel geleerd qua balbehandelingsnelheid en ik wil nu een belangrijke bijdrage aan het team gaan leveren."

GVV'63 opent het nieuwe seizoen in de vierde klasse met een thuiswedstrijd tegen Well.

Martin van Hemert