'Streep onder vorig seizoen gezet'

zuilichem • Zuilichem heeft een turbulent seizoen achter de rug. De nieuwe trainer Kornee Sterrenburg heeft als doelstelling meer punten te behalen en ander voetbal te gaan spelen.

Met de winterstop koploper van de derde klasse zijn, maar toch veroordeeld zijn tot degradatievoetbal. Het klinkt als een onwaarschijnlijk scenario, maar Zuilichem kreeg het vorig seizoen voor elkaar. Ook Sterrenburg zag dat met eigen ogen gebeuren. Nadat hij had aangegeven in de zomer te gaan verkassen naar Zuilichem, werd hij nog tijdens de winterstop door NOAD'32 op straat gezet. In het halve jaar dat hij clubloos was, zag hij onder andere de nacompetitieduels tussen Zuilichem en Peursum. Over twee duels was Zuilichem in dat onderlinge treffen met de Giessenburgse vierdeklasser met 5-1 te sterk.

Sterrenburg is vooral blij dat zijn nieuwe club zich op die manier heeft weten te handhaven in de derde klasse. "Het is een goede prestatie dat ze er op eigen kracht in zijn gebleven. Ook al ging het moeizaam; ze hebben het wel gered. We hebben nu een streep onder het vorige seizoen gezet."

Zuilichem is dus ook dit seizoen actief in de derde klasse. Sterrenburg verwacht dat in die klasse, net als in het vorige seizoen, de degradatiezorgen voor veel clubs op de loer liggen: "Ik denk dat je toch weer veel punten nodig hebt om je veilig te spelen. Ik heb ook als doelstelling uitgesproken om in ieder geval meer punten dan vorig seizoen (36, red.) te behalen. Ik hoop en verwacht dat de punten wel komen, als we er maar hard voor werken."

Verbetering

Sterrenburg is bovendien van plan om meerdere tactieken te gaan hanteren. "Afgelopen seizoen werd vaak de lange bal gespeeld, maar we willen nu proberen meer vanuit de verdediging en het middenveld op te bouwen. We hebben voorin natuurlijk snelle mensen, maar je moet het ook op een andere manier kunnen. Of het lukt en of het tot resultaat leidt, dat weet ik nog niet, maar er zit nu verbetering in."

Martin van Hemert