Onderzoek naar files op A2

regio • De Regio Rivierenland gaat samen met de gemeente 's-Hertogenbosch, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om de verkeersdoorstroming op de A2 te verbeteren. Het onderzoek moet duidelijk maken waar tussen de knooppunten Deil en Vught de grootste knelpunten zijn en welke oplossingen op de korte, middellange en lange termijn mogelijk zijn. Het onderzoek duurt tot het voorjaar van 2017.

Vorig jaar is onderzocht dat reizigers tijdens de spitsuren in de file staan op stukken van de A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Vught, in beide richtingen. Het doel van het huidige onderzoek is om een helder en compleet beeld te krijgen van de knelpunten. Ook worden de ontwikkeling van andere vervoermiddelen zoals trein, bus en fiets en het gedrag van reizigers meegenomen in het onderzoek.

Door grondig te kijken naar de oorzaken van de geconstateerde problemen wordt er gezocht naar slimmere en duurzamere oplossingen. Partijen die daar ideeën voor hebben, zijn welkom om mee te denken en te doen.