• Vlnr. Ton de Jong van de Fotoclub, Quincy van Geffen en Evelien Baudoin.
• Vlnr. Ton de Jong van de Fotoclub, Quincy van Geffen en Evelien Baudoin. Foto: Lya Cattel

Quincy van Geffen wint fotowedstrijd

zaltbommel • Quincy van Geffen heeft de fotowedstrijd gewonnen van Sjors Actief. In totaal hebben twintig kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar meegedaan aan deze wedstrijd 'Dieren fotograferen'.

Ze deden dat als onderdeel van een naschoolse activiteit van Sjors Actief. Het programma werd aangeboden door het Zaltbommel team Spel& en Fotoclub Bommelerwaard. De kinderen gingen in kleine groepjes, verspreid over de verschillende kernen van de gemeente Zaltbommel, dieren fotograferen. De foto's waren van 12 tot 16 juli te zien in de bibliotheek aan de Courtine. De jury bestond uit Lya Catel en Hans van Oers van de Fotoclub en cultuurcoach Evelien Baudoin van Spel&. De juryprijs ging naar Quincy van Geffen, die haar foto maakte bij Dressuurstal van Baalen. De publieksprijs ging naar Gitte de Putter. De winnende foto van Quincy komt op de achterkant van het Sjorsboekje in het nieuwe seizoen.

Basisschoolkinderen in de gemeente Zaltbommel kunnen het hele schooljaar door kiezen uit verschillende naschoolse activiteiten van sport- en cultuurverenigingen. Deze worden aangeboden via de website van Sjors Sportief. De coördinatie is in handen van het team Spel&. De kinderen kunnen kiezen uit creatieven of sportieve activiteiten. De activiteiten worden aangeboden door verenigingen in de Bommelerwaard, zoals de tennisclub, wielerclub, Main Music School, Harmonie De Karel, Djazz Dance Centre en Balletschool Paulette Willemse. Het aanbod varieert van tennislessen tot bijzondere gymlessen, van drumles tot hiphop, van gitaarlessen tot kinderballet, maar ook cupcakes maken, fotograferen, kleding maken of breien. Deelname is in de meeste gevallen gratis.

q www.sjorssportief.nl