• De nieuwe draaibank weegt vier ton.
• De nieuwe draaibank weegt vier ton. Foto: Van Knippenberg

Nieuwe draaibank Van Knippenberg

hedel • Met grote inspanningen is bij het Hedelse RVs bedrijf Van Knippenberg Metaalindustrie de splinternieuwe CNC draaibank Samsung PL249 BLM met automatische aanvoer geplaatst.

De nieuwe machine weegt maar liefst vier ton, dus dat is niet iets om een paar keer te verplaatsen; hij moet direct op de goede plek in de werkroute komen.

Automatische stafaanvoer

"Het bijzondere van deze machine is dat hij zo ontzettend veel kan", verteld Maurice Schouten (CNC draaibank specialist). "De machine heeft automatische stafaanvoer en er zitten heel veel automatisch aangedreven gereedschappen in, waardoor je deze machine kan programmeren om extreem moeilijke dingen te laten maken. Deze CNC Draaibank kan automatisch doorwerken om maatwerk producten te maken. En dat allemaal zonder dat je gereedschappen voor het boren, fresen, zagen en dergelijke hoeft te plaatsen, te stellen of aan- en af te koppelen." Het is niet zo dat de medewerkers van Van Knippenberg nu niets meer hoeven te doen. Zo vraagt het een gedegen opleiding om een expert te worden met deze machine. Een aantal werknemers wordt er dan ook speciaal voor opgeleid, want een optimaal resultaat krijg je met een goede combinatie van goed materiaal en echte vakmensen.

Naast het gewicht was ook de financiële investering in de machine groot. "Blijven investeren is belangrijk om je in de toekomst staande te houden, dit zijn echt lange termijn investeringen om onze concurrentiepositie in de komende jaren goed te houden," aldus eigenaar Peter van Knippenberg van het bedrijf.

Breed specialistisch

Vandaar de weloverwogen beslissing om het toch al grote machinepark verder uit te bereiden met deze nieuwe RVS bewerkingsmachine. "De meeste bedrijven hebben zich gespecialiseerd, maar wij hebben de kracht om heel breed specialistisch werk te leveren. Naast plaatwerk, laswerk, draaiwerk, buigwerk doen wij ook al het constructiewerk en de nabehandelingen zelf in eigen huis", vertelt Peter van Knippenberg trots. "Het is toch belangrijk om lange termijn investeringen te doen in het bedrijf, want het gaat toch ook om de toekomst van het personeel."

Van Knippenberg Metaalindustrie is gevestigd aan de Baronieweg. Het bedrijf bestaat al meer dan dertig jaar. De opdrachtgevers zijn vooral machinebouwers uit de levensmiddelen en chemische industrie.

Er werken ruim 25 mensen in vaste dienst en daarnaast nog een variabele groep uitzendkrachten.

q www.vanknippenberg.nl