'Ik kijk nu al uit naar de derby tegen Nivo Sparta'

Nieuwsgierig naar nieuwe 2e klasse F

regio • Nu Roda Boys/Bommelerwaard uit de eerste klasse is gedegradeerd, staan er komend seizoen in de tweede klasse F voor de ploeg van trainer Pieter Tuns een aantal leuke affiches op het programma. Daaronder ook de altijd beladen derby tegen streekrivaal Nivo Sparta.

Ook voor Tuns is de wedstrijd tegen de Zaltbommelse formatie een interessante confrontatie: "Ik kijk nu al uit naar de wedstrijden tegen 'de buurman', want dat zijn nog de échte onvervalste derby's. In die duels kunnen ook meer factoren meespelen die van invloed kunnen zijn op het resultaat. Ze hebben bij Nivo Sparta nu een prachtige, nieuwe accommodatie en ze hebben zich danig versterkt met onder anderen Willem Looijen, Marvin Westerduin en Ruud de Groot."

Naast Nivo Sparta treft Roda Boys ook GDC, met wie het afgelopen seizoen samen uit de eerste klasse degradeerde. Andere regioclubs in de nieuw gevormde tweede klasse F zijn onder meer Altena, Wilhelmina'26, Tricht, SV Meerkerk en het pas gepromoveerde Heukelum.

Voor Tuns kwam die indeling niet als een verrassing: "Ik had wel verwacht dat we zouden worden ingedeeld in het bekende hoekje met clubs die net buiten de Bommelerwaard liggen. Het enige rare is dat er met Brederodes, CDW en Delta Sports drie clubs bij komen uit district West 1. Ik weet niet precies wat ik van deze competitie moet verwachten, omdat ik al een hele tijd uit de tweede klasse ben, maar ik ben oprecht heel erg nieuwsgierig."

Voor Tuns wordt het dit seizoen sowieso een hele verandering ten opzichte van vorig seizoen. Maar liefst tien spelers zijn er niet meer bij. Mede daarom weet hij ook niet goed wat hij van zijn team en van het komende seizoen kan verwachten: "We krijgen een behoorlijk ander gezicht vanwege de zes spelers uit de eigen gelederen en de zeven jongens die van andere clubs vandaan komen. Pas na zes of zeven wedstrijden kunnen we kijken welke doelstelling realistisch is. Dat is nu echt nog glazenbollenwerk."


DSC

Bij DSC keken ze wel even raar op toen vrijdagochtend de competitie-indeling bekend werd. Komend seizoen komt de zondagderdeklasser namelijk uit in het district Zuid 2. Dat staat in groot contrast met de afgelopen seizoenen, waarin de club uit Kerkdriel was ingedeeld in Zuid 1, met clubs uit de regio 's-Hertogenbosch.

DSC-trainer John Laponder geeft toe dat hij de districtswijziging niet aan zag komen: "Toen ik het vanmorgen via WhatsApp vernam, kwam het voor mij en mijn spelers als een grote verrassing. Omdat we al sinds jaar en dag in de 073-regio spelen, ken ik daar ook de speelstijl en de trainers. Nu is het alleen maar afwachten of we blij of droevig moeten zijn om deze verandering. Maar het is voor de jongens die al lange tijd bij DSC spelen ook weleens leuk om tegen andere clubs en op andere sportparken te voetballen."

Bij WNC Waardenburg is trainer Cor Prein juist helemaal niet enthousiast. Waar LRC en WNC voorgaande seizoenen in de westelijke hoofd- en eerste klasse A uitkwamen, zijn beide ploegen nu ingedeeld in 1C. Voor LRC bekend terrein met oude rivalen als Nieuw-Lekkerland, Rijsoord en VVGZ. WNC komt echter in een nieuwe omgeving en is daar bepaald niet blij mee. "Helemaal niet zelfs", zegt trainer Cor Prein. "Dat heeft niets met de clubs te maken, maar wel met de afstanden die we nu moeten reizen naar Zeeland en Rotterdam en omgeving. Zierikzee is 120 kilometer rijden. Ik vind het niet normaal."


Martin van Hemert/Maarten van Hoogevest