College akkoord met plan manege

ammerzoden • Stal Frontera aan de Bovendijk in Ammerzoden mag van burgemeester en wethouders uitbreiden.

De exploitant wil een tweede rijhal met stallen bouwen, vanaf de dijk gezien rechts van de bestaande schuren en het woonhuis. Zo kan het aantal pony's en paarden bij Frontera worden uitgebreid. Dat is nodig om het bedrijf toekomstbestendig te maken, zegt wethouder Gerard van den Anker. De uitbreiding past niet in het bestaande bestemmingsplan, daarom moest de ondernemer een nieuw bestemmingsplan voorbereiden. Dat wordt nu zes weken ter inzage gelegd.

Bij de bouw van de nieuwe hal wordt rekening gehouden met behoud van het vrije zicht vanaf de dijk het achterland in. Het nieuwe gedeelte komt namelijk achter bestaande bebouwing. Ook wordt de nieuwbouw inclusief parkeerplaatsen landschappelijk ingepast met aanplant van extra bomen. "Daar hechten we waarde aan, zeker op deze mooie plek", aldus Van den Anker.

'Frontera' betekent grens en slaat op de locatie: tussen land en water, tussen Hedel en Ammerzoden en ook tussen Brabant en Gelderland. Stal Frontera is een aantal jaren geleden overgenomen en grondig aangepakt. De eigenaren richt zich op pensionstalling, paardrijlessen en het trainen van paarden en pony's voor dressuur of springen.


Janneke Boogaard