ProefLOKAAL dit jaar ook een dag voor kinderen

rossum • Kwekerij De Westerbouwing verandert van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 september weer in een pop-up restaurant. Restaurants, boeren en telers presenteren hier hun mooiste producten. Op vrijdag zijn kinderen van de basisschool extra welkom.

Tijdens de derde editie van ProefLOKAAL kan iedereen weer tussen de frambozen- en bramenstruiken proeven van de heerlijke gerechtjes met puur lokale ingrediënten, bereid door de beste Bommelerwaardse chef-koks. Het festival begint op donderdagavond met een besloten avond voor sponsors en relaties. Hoofdsponsors zijn Veiling Zaltbommel en Rabobank Bommelerwaard.

Vrijdag kunnen kinderen tussen 10:00 en 15:00 uur tijdens speciale workshops ontdekken wat er in de streek groeit en bloeit én hoe ze daarmee iets lekkers op tafel kunnen zetten. 's Avonds is er het traditionele Amusediner. Hierbij kan een ieder genieten van een heerlijk gerechtje van elk deelnemend restaurant met een passend streekbiertje of een lekker glas wijn. Voor deze avond zijn slechts tweehonderd kaarten beschikbaar, dus reserveren is noodzakelijk.

Culinaire Streekmarkt

Zaterdag 17 september van 13:00 tot 22:00 uur is de Culinaire Streekmarkt. Alle deelnemers hebben verschillende gerechtjes op de kaart staan, er zijn workshops voor kinderen en er is een boerenmarkt om je inkopen voor thuis te doen. Op alle dagen zorgen verschillende bands uit de Bommelerwaard voor extra sfeer.

ProefLOKAAL is een initiatief van Lieke Dappers van Restaurant La Folie, Geert de Weert van de Westerbouwing, John Merks van Wijnkoperij Luuc van Boort en Marieke Hüsstege van EN OMGEVING collectief voor co-creatie en communicatie. Kijk voor een overzicht van alle deelnemers op de website:

q www.proeflokaalbommelerwaard.nl