Kleinschalig wonen in Waardenburg

waardenburg • Wittenbergzorg uit Haaften wil in Waardenburg een kleinschalig zorgcentrum opzetten.

Het plan behelst huisvesting voor twee groepen van acht ouderen die zware zorg nodig hebben, bijvoorbeeld dementerenden en mensen met ernstige lichamelijke problemen. Deze zorg wil Wittenbergzorg combineren met lichtere zorg, zodat een soort gezondheidscentrum ontstaat.

Wittenbergzorg heeft al toestemming van het zorgkantoor, wat betekent dat er geld is voor deze plaatsen. Gesprekken met de gemeente Neerijnen zijn nog gaande. Een locatie is ook op het oog, maar daarover wil directeur-bestuurder Cor van de Craats van Wittenbergzorg nog niets zeggen. "Er wordt momenteel namelijk over onderhandeld."

Wittenbergzorg is ook bezig met een steunpunt voor thuiszorg bij de nieuwe Coöp in Waardenburg. Dat steunpunt wordt binnenkort in gebruik genomen en na de zomer officieel geopend. "Hulp thuis is de toekomst", weet Van de Craats.

Zorgcentrum De Wittenberg in Haaften viert dit jaar het vijftigjarig jubileum. Bij de start was het nog gericht op gezonde 65-plussers, nu wordt vooral verpleeghuiszorg geboden.


Lees ook de reportage over een onderdeel van de jubileumweek verderop in deze krant.