Krot Kapelstraat eindelijk gesloopt

velddriel • Het verpauperde pand op de hoek van de Kapelstraat en de Provincialeweg in Velddriel wordt deze week afgebroken.

Vorige week zijn de voorbereidingen gestart, waarbij onder andere asbest is verwijderd. Het bedrijf Nedcool is verantwoordelijk voor de sloop. In ruil daarvoor mag het koelbedrijf verderop aan de Provincialeweg uitbreiden met een extra loods.

Nedcool moet daarnaast zijn bedrijfspand netjes inpassen in het landschap en grond aan de Grote Ingh verkopen. Die locatie is aangewezen voor intensieve tuinbouwbedrijven.

Het pand op de hoek van de Kapelstraat is inwoners al jaren een doorn in het oog. Vorig jaar was er twee keer brand in het leegstaande huis. Door de tweede brand liep de overdracht van de locatie aan Nedcool extra vertraging op.

Het koelbedrijf wil na de sloop twee huizen bouwen, waarschijnlijk huurwoningen. De gemeente houdt scherp in de gaten of het plan voldoende toegevoegde waarde heeft voor het dorp.

"Het is een plek die in het oog springt, het moet een mooie entree voor Velddriel worden", aldus wethouder Gerard van den Anker. Zodra Nedcool de benodigde documenten in orde heeft, wordt de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan gestart.


Janneke Boogaard