• Midden: Insaf El Amraoui uit Zaltbommel.
• Midden: Insaf El Amraoui uit Zaltbommel. Foto: aangeleverd

Acrogymnasten uit de regio winnen goud op NK

bommelerwaard/rotterdam • De vier Bommelerwaardse leden van FlikFlak die dit weekend meededen aan het NK Acrogym, haalden met hun team allemaal goud.

Acrogym is een combinatie van acrobatiek en turnen. Op het NK in Ahoy moest elk duo of trio drie oefeningen laten zien: tempo, balans en combi.

Insaf El Amraoui (13) uit Zaltbommel is met haar teamgenotes Esmee en Jitte Nederlands kampioen geworden in de categorie A-junior 1. Ze raakten verwikkeld in een spannende strijd met een groep uit Drachten en wisten dat trio uiteindelijk te verslaan. Het gouden team haalde 80.250 punten, een tiende meer dan het trio van Adonis Sportacrobatiek.

De Zaltbommelse Insaf is bovenpartner, wat inhoudt dat zij de elementen uitvoert terwijl de onderpartners haar in de juiste houding tillen of gooien en weer opvangen. Vaak is de bovenpartner een paar jaar jonger dan de teamgenote(s), zoals dat ook bij Insaf het geval is.

Insaf is aan haar derde seizoen bij FlikFlak bezig. In maart haalde ze met haar groep de zevende plaats op het WK in China.

Ook Laura Ruijsch (19) uit Zaltbommel mocht in Ahoy op het hoogste podium plaatsnemen, samen met Fem en Pleunie bij de A-junioren 2. Dit is de hoogste juniorencategorie van de acrogym en zij sloten hiermee hun carrières als junioren af. Ook dit team eindigde in de top 8 op het WK in China. Volgend seizoen maken de dames de overstap naar de zware categorie van de senioren. De komende weken wordt er getraind voor de nieuwe elementen en na de vakantie gaat het team aan de slag met de nieuwe oefeningen en de choreografie die daarbij hoort.

Kaya Honders (13) uit Kerkdriel won eveneens goud, met Ismay en Zola bij de pupillen. En Lin-Si van Markesteijn (10) uit Hedel vormde met Veerle en Sam het winnende team bij de A-jeugd.

Het NK was de afsluiting van het seizoen 2015/2016. Het is nog niet bekend of de FlikFlak-teams na de zomerstop in dezelfde samenstelling verdergaan.