• N-Ergy danste vrijwel foutloos in Ahoy.
• N-Ergy danste vrijwel foutloos in Ahoy. Foto: aangeleverd

N-Ergy bondskampioen jazzdans

opijnen/rotterdam • Dansgroep N-Energy van sportvereniging De Waal uit Opijnen is zaterdag kampioen jazzdans geworden bij de bondskampioenschappen van de KNGU in Ahoy.

De Waal mocht met twee dansgroepen deelnemen aan de Fantastic Gymnastics, waar alle Nederlandse kampioenschappen turnen, trampolinespringen, acrobatische en ritmische gymnastiek, streetdance en jazzdans worden gehouden.

Voor dansgroep BE-AcTive was het de allereerste keer dat ze hier naartoe mochten. Van de zeventien meiden van ongeveer negen tot dertien jaar waren er negen dit seizoen pas begonnen. De verwachtingen voor de wedstrijd lagen daarom niet al te hoog. Bovendien is het deelnemersveld in deze categorie vaak erg sterk en dit jaar was dat niet anders. Toch stonden zij bij het begin van deze finaledag achtste van Nederland. Dat gaf ze vleugels en onder leiding van Mieke Akkermans en Anca Jonkers dansten ze zaterdag uitmuntend en vol energie. Ze wisten twee plekken te klimmen en werden dus zesde.

Druk

Dansgroep N-Ergy - dertien dansers van twintig jaar en ouder - voelde wat meer druk in hun voorbereidingen op de finale. Met een geweldige score van 16,57 stonden zij na alle voorrondes eerste van Nederland en die plaats moesten ze zien vast te houden. De kans op een podiumplaats in Ahoy was zeer reëel maar moest nog wel bevochten worden.

Ook N-Ergy spatte van de vloer; de dansers deden hun naam eer aan met een optreden vol vol overgave en vrijwel zonder fouten. Dat leverde het bondskampioen van de C-categorie twintig jaar en ouder op.

Alle spanningen leverden de nodige tranen en knuffels op gedurende de dag en beide groepen steunden elkaar enorm. Het publiek dat was meegekomen leverde een enorm positieve bijdrage; ze moedigden de meiden en dames geweldig aan.

Op de terugreis in de bus en thuis bij De Keijsershof werd flink feest gevierd. Deze week worden de dansers ook nog eens officieel gehuldigd door de burgemeester.