• Zondag de laatste show van Peter Pan Speedrock.
• Zondag de laatste show van Peter Pan Speedrock. Foto: rosrock

Rossum is weer klaar voor RosRock

rossum • De appelboomgaard aan de Hogeweg in Rossum is weer omgetoverd tot festivalterrein RosRock. De twaalfde editie va het festival op 2 en 3 juli belooft weer geweldig te worden.

Veel act uit het buitenland, Nederland en de regio spelen op twee podia. Met knusse zitplekken in de tuin, huisgemaakt eten en verse appelsap.Zestig vrijwilligers zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt.

De lokale held en pionier van het Nog Limits Network Danny Smoorenburg opent zaterdag het festival. Hij houdt ondanks zijn beperking interviews met bekende Nederlanders en geeft grote optredens door het hele land. Op 2 juli maken ook de heren van The Nozems hun rentree op RosRock. De uit Hedel afkomstige band had in de jaren tachtig groot aanzien met Europese tours en goed ontvangen albums.

Lokale bands

Zondag 3 juli treden onder meer op: bluesgrassband Henghouswe Prowlers, de Amsterdamse band Death Alley, het Duitse Motorjesus en de lokale bands Moonshine Brigade, Gaping Moles en Spot On. Peter Pan Speedrock geeft de laatste show ooit en het Oostenrijkse duo White Miles sluit het festival af.

Het festival begint zaterdag om 13:00 uur, zondag om 12:30 uur. een weekendticket inclusief camping kost 30 euro. Zaterdagtickets kosten 20 euro. De kaarten zijn te koop bij De Spin in Zaltbommel, Terminus in Den Bosch en De Pub in Rossum. Kaarten zijn ook online te bestellen via de website, waar ook het complete programma op staat.

q www.rocsrock.nl