• De nieuwe inrichting blijkt drempelverlagend te werken.
• De nieuwe inrichting blijkt drempelverlagend te werken. Foto: Hans Heiligers

Interieur De Eetgelegenheid slaat aan

zaltbommel • Petrolkleurige stoelen, een okergele bank en houten tafels die gezien mogen worden. Restaurant De Eetgelegenheid heeft het interieur flink aangepakt, en met succes.

Nancy en Roberto Hoeppe zijn hun achttiende jaar in gegaan met hun sfeervolle restaurant in de Waterstraat, vlakbij de stadspoort. Hun vaste gasten weten wel dat ze nog even bevlogen zijn als bij de start. Maar het kan geen kwaad om dat af en toe te benadrukken. Dat deed het horecapaar door de inrichting eens goed aan te pakken.

Plaatje compleet

De metamorfose werd vorig jaar bescheiden in gang gezet toen Nancy en Roberto eigenhandig een mozaïekmuur en nieuwe lambrizering in de opkamer maakten. Sinds drie weken is het plaatje compleet met nieuwe stoelen, banken, lampen en tafels. Het tafellinnen werd vaarwel gezegd. "Je hebt tegenwoordig zulke mooie tafels, en we wilden een minder klassieke uitstraling", vertelt Nancy, die haar plezier in styling goed kwijt kon bij het bepalen van de nieuwe meubels en accessoires.

Sommige gasten en ook Roberto moesten even aan het idee wennen. Maar nu het zover is, mist niemand het tafellinnen. Sterker: de veranderde inrichting heeft al heel wat nieuwe mensen De Eetgelegenheid binnen gelokt. "Het werkt drempelverlagend", constateert Nancy tevreden. "Dat is fijn, want we zijn echt niet zo chique als we misschien overkwamen. Zo kun je bij ons tijdens de lunch ook gewoon een belegd broodje of een salade eten, je hoeft dus niet altijd voor à la carte te kiezen." Met het interieur is ook de lunchkaart aangepast.

Het nieuwe meubilair geeft Roberto en Nancy ook meer mogelijkheden voor het gebruik van het karakteristieke pand. De opstelling kan in de nieuwe situatie gemakkelijk aangepast worden. De opkamer biedt desgewenst plaats aan een gezelschap tot 25 personen en de achterliggende wijnkamer aan twaalf mensen.

Luc Doesburg

Na de zomer volgt overigens nog een ingrijpende wijziging: vaste gastheer Luc Doesburg gaat met prepensioen. Tot de zomersluiting (vanaf 26 juli) is hij nog bij De Eetgelegenheid te vinden.

"Het zal wennen worden, we werken met een vast team waarin weinig wisselingen zijn. Maar nieuwe input is ook goed. Net als een nieuw interieur houdt dat ons fris. Daar staan we altijd voor open", sluit Roberto af.


Janneke Boogaard

q www.deeetgelegenheid.nl