• Het wordt alweer de achtste editie van het festi
• Het wordt alweer de achtste editie van het festi Foto: Theo Leerintveld

Alem weer klaar voor Soepenfestival

alem • In Alem wordt zaterdag 25 juni voor de achtste keer het jaarlijkse Soepenfestival gehouden. Naast het traditionele Soepenbuffet is er ook een grote variatie aan live muziek.

Het evenement begint om 16:00 uur onder de kap van de historische hooischuur, tegenover dorpshuis De Drie Linden. DJ D'n Bammer geeft de aftrap en om 17:00 uur biedt Fanfare Alem een gevarieerd en verrassend muziekprogramma van veertig minuten. Daarna volgen nog optredens van onder meer de bands Plaatstaal, The Stiff en Vaneges. Om 19:30 uur speelt bluesrock band Blue Rebel van Elbert Kok uit Kerkwijk.

Nieuwe WC-wagen

De Brakelse kunstenares Liesbeth Serlie en haar studiegenoot Jeanny Michielsen onthullen een zelfgebouwde wc-wagen, die rijkelijk versierd is met historische Alemse taferelen. De wagen is daarna gratis beschikbaar voor alle andere Alemse evenementen.

Soepenbuffet

Om 17:30 uur gaat het soepenbuffet open en kan het publiek onbeperkt genieten van de vele soorten soep. Ook dit jaar is de opbrengst hiervan en een groot gedeelte van de baropbrengst bestemd voor twee regionale goede doelen. Het festival duurt tot middernacht. Het is nog mogelijk om een pan soep te doneren en mee te dingen naar de hoofdprijs. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Soepenfestival Alem of door een e-mail te sturen naar theoleerintveld@hotmail.com of te bellen naar: 06-53799146. Opvallend is dat dit jaar ook veel regionale restaurants een pan soep aanbieden voor het goede doel.